O Meni

Preden pa sem odkrila svoje poslanstvo, me je čakalo veliko izzivov.

“Mislim Torej Čutim”

Na podlagi lastnih izkušenj, izobraževanj iz transakcijske analize in magistrskega študija iz psihosocialnega področja in kognitivno vedenjske modalitete tako pomagam ljudem v prvi vrsti razumeti svojo lastno naravnanost in doživljanje, z mehkimi veščinami in psihološkimi orodji jih vodim v proces zavedanja, da skupaj poiščemo ustrezne rešitve za premagovanje neuporabnih prepričanj in negativnih misli na pot preobrazbe do večjega notranjega zadovoljstva in radosti. Zadnje desetletje namreč preučujem področje kognitivne vedenjske psihologije.

Grški stoiki so poudarjali, kako naše misli o sebi in drugih (svetu) opredeljujejo naše vedenje. Pogosto srečujem ljudi, ki zaradi neracionalnih prepričanj in negativnih misli svoje življenje doživljajo izkrivljeno, kar povzroči nemalo razočaranj in nezadovoljstva, ki se lahko odraža v vseh področjih v življenju. Pogosta vloga, ki jo igramo je namreč vloga žrtve, kar pomeni, da ne prevzemamo odgovornosti za lastno življenje in za svoje neuspehe in nezadovoljstvo pogosto krivimo druge.

Moje poslanstvo je opolnomočiti in poiskati tista orodja in veščine, ki posameznikom pomagajo pri zavedanju lastnih omejitev.

Klaudija Vertacnik

   Moje Delo

Sem diplomirana ekonomistka in magistrica psihosocialnih znanosti in z več kot petindvajsetimi leti izkušenj v gospodarstvu, kjer je bilo moje področje ravnanje s človeškimi viri, predvsem na področju zavzetosti in motivacije zaposlenih.

Zadnje desetletje sem se poleg študija kognitivno vedenjske znanosti,  izobraževala še iz področja transakcijsko analitične psihoterapije. Značilnosti osebnostne čvrstosti posameznika in njihovo vedenje sem proučevala v svoji nalogi, saj izvira iz miselne naravnanosti in čustvene inteligence človeka.

Svojo samostojno poklicno pot tako vseskozi nadgrajujem in se nenehno izpopolnjujem, predvsem iz področja psihološkega vidika osebnostnih značilnosti posameznika, njegovega pogleda na svet, pozitivnega razmišljanja ter odpornosti prilagoditve na stres.

Sem avtorica in predavateljica delavnic in programov na področju čustvene inteligence, medosebnih odnosov in učinkovite komunikacije za boljše medosebne odnose.

Moja Vizija

Dandanes se soočamo s številnimi izzivi v življenju, bliskovitim tehnološkim spremembam nismo več kos, prevladuje moč socialnih omrežij in vpliv vse večjega potrošništva. Posameznik se v svetu prevladujočega materializma ne znajde več, v hrupu in drvenju po več in še več materialnih dobrinah, sledenju tujih življenj in hrepenenju po zunanji pozornosti ter všečkih na socialnih omrežjih- se ne slišimo in ne čutimo več povezani sami s seboj.

Nemalokrat naletimo na (ne)premostljive ovire,  ki sprožajo vse večji strah in nezadovoljstvo, dolgotrajno pa lahko privedejo do številnih tesnobnih in depresivnih stanj, kar pa močno okrnijo kvaliteto našega življenja.

Moja vizija je zmanjševanje psihosocialnih stisk ljudi, zato je moje poslanstvo učenje kognitivnih pristopov za dvig kompetenc posameznika na področju osebne rasti in zadovoljstva na vseh področjih življenja. Verjamem namreč v moč naših misli, ki jih lahko preoblikujemo, le če smo dovolj odločni in vztrajni na poti do novih spoznanj o sebi in svetu, kadar nas naša okorela in nezdrava prepričanja držijo v nemoči in vlogi žrtve.

Zato je moje poslanstvo strast za delo z ljudmi in z ljudmi že vse svoje življenje.

“Delavnica Kako živeti-in ne izgoreti je odličen preplet teorije s praktičnimi primeri iz življenja in osebnih izkušenj. Udeleženci smo dobili veliko novih spoznanj kako se opolnomočiti ter zaščititi pred izgorelostjo. Delavnico priporočam vsem ki želijo spreminjati svoja omejujoča prepričanja v pozitivna in se zavedajo, da je osebna rast v teh turbolentnih časih, izjemnega pomena za lastno zdravje in vsesplošno blagostanje.”

 Mateja, CDI Univerzum

“ Vodenje pogovornih skupin pripomorejo k preprečevanju in reševanju socialne problematike posameznikov, družin in predvsem starejših. Tovrstne aktivnosti dopolnjujejo mrežo javnih in razvojnih socialnovarstvenih programov v lokalnih skupnostih.”

Martina Zavod Oreli

“ Pogovorne skupine in individualni pogovori so nepogrešljiv člen verige našega dnevnega centra.”

 Dnevni center 

“Zelo zadovoljen z delavnico. Pozitivna izkušnja. Veliko odnesel od predavanja. Se veselim naslednjega predavanja. HVALA“

Boštjan

“Iskreno, srčno, veliko modrosti, ki so mi ponovno dale misliti in me spomnile na to kar sem in kako lahko pomagam naprej. Zelo veliko pomaga pogovor na primerih, kako je nekdo nekaj doživel in kako si je pomagal. Iskrena hvala za pomoč in iskrenost.“

Nataša

“Delavnica mi je bila zelo prijetna in poučna. Želela bi podati veliko pohvalo ga. Klaudiji za njeno delavnico Ravnanje s čustvi in čustvena abeceda, za komunikacijo z nami in toplino, ki jo oddaja. Hvala vam.“

Ema

“Ga. Klaudija. Izražate in oddajate neverjetno umirjenost, ki je nalezljiva! Stavek: » Z izražanjem čustev zaščitimo sebe.« se mi je globoko vtisnil v um in telo. Neverjetni ste. Hvala za vse!“

Maja Ž.

“Hvaležna za vse udeleženke, ki so bile pripravljene deliti svoje mnenje. Prijetna in topla energija med predavanjem. Hvala.“

Urša

“Počutim se osvobojeno. Sem na pravi poti v svojem življenju. Hvala Klaudija.“

Nevenka Z.

“Gospa predavateljica je tak sonček. Čudovito predavanje.“

Maja S.

“Na delavnici sem se počutila varno, odložila sem svoje maske. HVALA.“

Maja

“Počutim se odprto. Ker sem govorila o svojih čustvih, delile mnenja, bile iskrene. Počutim se slišano in podprto. Hvala ti.“

Tjaša G.

“Klaudija hvala za hitro opravnomočenje, da premagamo stare vzorce, si postavimo cilje in za njimi stojimo in se soočimo s svojimi čustvi.“

Tina