V današnji družbi prepolni potrošništva, individualizma, prežeti s socialnimi omrežji in oglasi, ki narekujejo kako ustrezati, živeti, biti in (p)ostati mlad in lep, v družbi kjer s praznino medsebojnih odnosov in nasičeni krame materializma, zremo v jutrišnji dan otopeli in nenehno iščemo smisel.

Smisel najti samega sebe v tem vrvežu, kolesju nenehnih sprememb, hitenj in hotenj, ki se nikoli ne končajo. Vedno več, še več, največ… Česa pravzaprav?

Konec leta in začetek novega je lahko vpogled , kaj nas je v preteklem letu pravzaprav osrečevano, kaj nas napolni in kaj razveseljuje. Tega se oklenimo, temu posvečajmo največ pozornosti, kot kamen na kamen v mozaiku vsakdana in nadalje življenja. Vsak trenutek, naj bo še tako neznaten- je smisel, ki ga iščemo. Kreacija nečesa novega, tišina narave, naša domišljija, veselje do športa, lahkotno gibanje plesa, nežna glasba, iskreni smeh, dobri ljudje in dobre stvari okoli nas, vse to nas osmišlja in poganja naprej dan za dnem, da kot oseba zmoremo (z)rasti in postajati iz dneva v dan boljši in boljši ter tako ustvarjati pogoje za lepši jutri. Ne glede na vse zunanje vplive, ki so kot plehki odnosi s plitko vsebino in površno formo, ki se kiti z nakičeno, načičkano, umetno in zlagano obliko.

Stran od vsega hrupa, nakopičenih stvari in toksičnih ljudi, to je minimalizem, ki nam v življenju pomaga najti fokus pri postavljanju mej, okrepi našo zavedanje kaj je zares pomembno v življenju, odstrani vso kramo, ki jo kopičimo skozi življenje, in je ne potrebujemo- saj je neuporabna, ko se začne nabirati prah ali pa se počutimo utesnjeni. Predvsem pa nam izostri pogled, ki nas privede do vrednot, ki so nam pomembne, da (p)ostanemo celi in živimo svoje lastno življenje, brez krivde, komu ne bomo všeč, točno takšna kot smo. Prvinski in končno svobodni. O ta svoboda! In da svoboda je v minimalizmu.